Mousserende blåbær

198 kr.

750 ml – 8.5% alc. – Extra Brut
Frugtdrevet og helt tør mousserende frugtvin. Lavet på blåbærsaft af blåbær fra Halskenbjerg ved Sdr. Omme. Denne vin er gæret i 5 måneder i 54 liters glasballoner med en champagnegær. Herefter er den flasket med blåbærsirup og mere gær, og flaskegæret i minimum 24 måneder. Kun den fritløbende saft fra blåbærrene er brugt, hvilket giver en høj kvalitet, og ikke så mange bitterstoffer i vinen. Saften er let naturgæret før den er tilsat kulturgær, som sørger for en kontrolleret og færdigløbende gæring. I duften findes masser af bær, friskhed og noter af fra den vilde gær – i smagen dominerer frugten – blåbær, stikkelsbær og jordbær, balanceret af en frisk, kraftig syre, og der er lette noter af karamel og vildskab fra naturgæringen. Vinen er ikke doseret.
Indeholder sulfitter.
Fra Vinbloggen.dk:
92/100 point: “Den første aroma der rammer dig, er en klar syrlighed fra stikkelsbær, hvilket er meget markant og forfriskende. Efterfølgende kommer aromaer af umodne jordbær, hindbær og blåbær, især de røde bær giver vinen et let og crisp udtryk. Paletten får en dybde af harpiks, eller en frisk knækket gren, som gør at det hele ikke går op i frugt og ballade. Afslutningen er hvor blåbærende virkelig kommer til sin ret og vinen har en flot, samt lang afslutning af blåbær. Vinen smager egenlig ikke meget af blåbær, når den er i munden, til gengæld er eftersmagen fyldt med de blå skønne bær.
Læs hele anmeldelsen her: Vinbloggen.dk
Fra Edonista Wine:
92/100 point: “Det minder mig lidt om et modent jordbær. Den dufter af blåbær, jordbær, kirsebær, lime og et eller andet sødt der får mig til at tænke på tyggegummi eller en karamelstang fra Malaco. Den smager af blåbær, jordbær, kirsebær og igen kommer den her udefinerbare sødme, som på en eller anden måde bringer mig tilbage til min barndom. Den har en lang afslutning med en fin balance. Den er klart til den tørre side, men den er ikke knastør. “
Læs hele anmeldelsen her: Edonista Wine
Årgang: 2019
Flasker produceret: 902
Scroll to Top