fbpx

SMAGEKASSE

SMAGEKASSE

DKK585.00

MOUSSERENDE BLÅBÆR 2019 – BLÅBÆR 2017 – BIRK 2018

Beskrivelse

BIRK 2018 er en mousserende vintype lavet på koncentreret birkesaft – helt sin egen i både type og smag. Hagelskjær BIRK er en birkevin lavet efter champagnemetoden og er lagret på gæren i minimum 18 måneder, hvilket giver en autolytisk karakter, som giver dybde og brødsmag i vinen. Den har karaktertræk fra champagne og cava, men er alligevel helt sin egen i smag og udtryk. En unik flaske bobler!

Vinen er ikke doseret.

Fra Flaskehalsen.dk:

5/6 stjerner: “Vinen er lavet på birkesaft, og det giver i 2018’eren en meget fyldig og markant stil. Der er både en masse frugtfornemmelse og friskhed i vinen, der har et enormt rent og naturligt udtryk, der gør den til noget helt særligt.”

Læs hele anmeldelsen her: Flaskehalsen.dk

Alc. 12.5% vol.

 

MOUSSERENDE BLÅBÆR 2019 er en frugtdrevet og helt tør mousserende frugtvin. Lavet på blåbærsaft af blåbær fra Halskenbjerg ved Sdr. Omme. Denne vintype er gæret i 5 måneder i 25 liters balloner med en champagnegær. Herefter er den flasket med blåbærsirup og mere gær, og flaskegæret i 12 måneder.

Kun den fritløbende saft fra blåbærrene er brugt, hvilket giver en høj kvalitet, og ikke så mange bitterstoffer i vinen. Saften er let naturgæret før den er tilsat kulturgær, som sørger for en kontrolleret og færdigløbende gæring.

I duften findes masser af bær, friskhed og noter af fra den vilde gær – i smagen dominerer frugten – blåbær, stikkelsbær og jordbær, balanceret af en frisk, kraftig syre, og der er lette noter af karamel og vildskab fra naturgæringen.

Vinen er ikke doseret.

Fra Edonista Wine:

92/100 point: “Det minder mig lidt om et modent jordbær. Den dufter af blåbær, jordbær, kirsebær, lime og et eller andet sødt der får mig til at tænke på tyggegummi eller en karamelstang fra Malaco. Den smager af blåbær, jordbær, kirsebær og igen kommer den her udefinerbare sødme, som på en eller anden måde bringer mig tilbage til min barndom. Den har en lang afslutning med en fin balance. Den er klart til den tørre side, men den er ikke knastør. ”

Læs hele anmeldelsen her: Edonista Wine

Alc. 8.5% vol.

 

BLÅBÆR 2017 er en frugtvin lavet på cryokoncentreret blåbærsaft fra danske blåbær. Vinen er frisk og syrlig – dette er balanceret af restsødmen. Til produktionen af hver flaske blåbærvin er der brugt 3 kg blåbær – dette sikrer høj kvalitet og en utrolig mængde smag i hver enkelte flaske.

Denne frugtvin passer godt til federe desserter såsom risalamande og creme brulee. Kan desuden gå til meget fede forretter, hvor syren i blåbærvinen matcher det fede.

Restsødme: 110 g/l

Fra Flaskehalsen.dk:

6/6 stjerner: “Det er på samme tid koncentreret og vildt, men også fuldstændig eminent balanceret og behageligt. Den har en blændende syre, der sammen med frugternes sødme giver en forrygende frisk og afstemt helhed.”

Læs hele anmeldelsen her: Flaskehalsen.nu

Alc. 10.5% vol.