Blog

Rémuage

For at lave mousserende vin skal den sidste del af gæringen foregå i flasken. Denne gæring kaldes andengæringen, og foregår typisk ved at der tilsættes 24 gram sukker pr. liter vin og ny gær, hvorefter vinen flaskes i flasker, som lukkes med kapsler. Når der næsten ikke er mere sukker i vinen, er der i…
Læs mere

Kommerciel vin, naturvin eller noget midt i mellem

Vin der købes i dagligvarebutikkerne, er ofte vin der er manipuleret ret meget. Denne vin kan være ganske udmærket, men den har gennemgået forskellige processer, der får vinen til at smage som den plejer, så at sige. Dette er ikke udelukkende en dårlig ting, da der på denne måde kan produceres utroligt mange flasker vin,…
Læs mere

Fra saft til vin

Når man skal lave vin, om det er på druer, æbler, bær, birkesaft eller noget helt andet, så er det målet at få omdannet sukker til alkohol (ethanol). I vindruer og blåbær er sukkeret en blanding af fruktose og glukose, mens det i æbler primært er fruktose. For at omdanne sukker til alkohol bruges vingær.…
Læs mere

Tapning af birkesaft

Nu er foråret over os og det er længe siden nattefrosten hærgede. Det betyder at birketræerne er begyndt at trække vand ud af jorden, igennem rodnettet, hvor næringsstofferne har været lagret hele vinteren og op til knopperne i kronen. Vi har været i gang med at tappe saft siden 1. marts og er snart færdige…
Læs mere